Nieuws

Sommelier Janine Kinderman naar restaurant De Zeeuw

Maître-sommelier Janine Kinderman gaat per 1 november aan de slag bij restaurant De Zeeuw in Haarlem. Ze vertrekt bij restaurant &moshik om in het restaurant van haar partner Jeroen de Zeeuw aan de slag te gaan.

Janine Kinderman De Zeeuw

Janine Kinderman was eerder werkzaam bij diverse sterrenrestaurants zoals De Bokkedoorns**, Chapeau** en afgelopen drie jaar bij &moshik** (voorheen &samhoud places). In 2009 won ze het Nederlands Kampioenschap Gastheren/Gastvrouwen  en in 2018 werd ze door GaultMillau als talentvol sommelier genomineerd.

&Moshik

Kinderman over de afgelopen drie jaar: “Ik heb met veel plezier bij &moshik gewerkt en heb zowel zakelijk als persoonlijk veel geleerd. Ik heb mijn creativiteit ten volste kunnen benutten en ben dankbaar dat ik hier de ruimte voor heb gekregen. Vertrouwen is erg belangrijk in dit vak. Ik ben dan ook ontzettend trots op het team en wat we samen bereikt en neergezet hebben.’’

Toekomst

Jeroen de Zeeuw verheugt zich erop om restaurant De Zeeuw samen met zijn partner naar een hoger niveau te tillen. Jeroen over Janine: ‘’Ik vind Janine een ongelofelijk krachtige, zorgzame en getalenteerde vakvrouw. Ik heb zeer veel respect voor haar vakkennis, wijn-spijscombinaties en haar oog voor detail.’’

Lekker500

Benieuwd of restaurant De Zeeuw in de nieuwe editie van Lekker500 staat? De nieuwe gids ligt op 30 oktober in de winkels. Reserveer hem nu via deze link om hem op de dag van verschijning te ontvangen, en betaal geen verzendkosten.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Danielle Reizevoort

Tags

Janine kinderman, de zeeuw, restaurant lekker500, &moshik