Nieuws

Lotte Wolf 1985–2018: ‘Ik dans tussen de druiven in de wijngaard’

Gisteren bereikte ons het intens droevige bericht dat top-sommelier Lotte Wolf op 32-jarige leeftijd plotseling is overleden.

lotte wolf

Restaurantgids Lekker500 mocht haar vorig jaar uitgebreid interviewen (lees het interview hier) en daarin kwam een gedreven, vastberaden en humorvolle vakvrouw naar voren die ging voor het hoogst haalbare resultaat.

Lotte vergaarde haar basiswijnkennis in Nieuw-Zeeland en zette haar carrière voort bij destijds restaurant Seinpost* in Scheveningen waar patron Edwin van de Goor haar onder zijn hoede nam. Via Calla’s* in Den Haag kwam Lotte op 23-jarige leeftijd terecht bij Sergio Herman en werd sommelier bij Oud Sluis***. Zij vervolgde haar loopbaan als restaurantmanager bij Pure C* in Cadzand en zette de wijnkaart op voor The Jane** in Antwerpen. Vanaf juli 2015 werkte Lotte als wine director bij Bridges* in Amsterdam.

Naast het sommelierschap was wijn maken haar grote liefde en Lotte leerde het vak van wijnmaker Johan Meyer in Swartland Zuid-Afrika. Zij presenteerde dit voorjaar onder haar eigen label 'Lotte Wolf: Touch of Dutch' haar eerste drie wijnen.

Op de laatste vraag in het interview over haar passie voor wijn maken antwoordde Lotte: “In Nederland loop ik beschaafd in een sommelierspakje rond, maar in Zuid-Afrika dans ik tussen de druiven in de wijngaarden.”

Lotte zal gemist worden. De redactie van Lekker wenst haar dierbaren alle sterkte toe.

Redactie Lekker