Nieuws

Sommelier Koen van der Plas naar Kasteel Heemstede

Koen van der Plas, hoofdsommelier bij restaurant Inter Scaldes*** in Kruiningen maakt per 1 juli 2019 de overstap naar Kasteel Heemstede* in Houten.

Kasteel Heemstede

De 27-jarige Van der Plas gaat daar het team versterken van chef-kok Ollie Schuiling, die samen met Frans de Boer de nieuwe eigenaar wordt van het sterrenrestaurant in Houten.

Na zijn opleiding aan de hotelschool in Amsterdam, werkte Van der Plas een periode in Düsseldorf. Hierna startte hij onder leiding van Claudia en Jannis Brevet bij Inter Scaldes. “Ik heb daar een prachtige tijd gehad waarin ik mij heb kunnen ontwikkelen tot de wijnfanaat en sommelier die ik nu ben,” aldus de sommelier. “In een periode van 9 maanden hebben we samen ruim te tijd genomen om mijn opvolger klaar te stomen voor deze mooie baan. Mijn vertrek komt voor Inter Scaldes daarom niet als een verrassing. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en die vind ik in de samenwerking met Ollie Schuiling en Frans den Boer.” Geert Rutten, voorheen werkzaam bij restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, gaat de functie bij Inter Scaldes van Van der Plas overnemen. 

Koen van der Plas
Sommelier Koen van der Plas maakt de overstap naar Kasteel Heemstede in Houten.

Van der Plas werkte zeven jaar als sommelier bij Inter Scaldes. In 2014 werd hij door Gault Millau uitgeroepen tot Talentvol sommelier van Nederland en in 2019 tot Sommelier van het jaar. Hij is hiermee de enige sommelier in de culinaire gids die beide titels ontving.

Tevens is de sommelier ambassadeur voor de Nederlandse wijnbouw en schreef hij in 2018 het boek Wijn & Spijs uit NL, over Nederlandse wijnen gecombineerd met topgastronomie. 

Lekker500

Inter Scaldes staat dit jaar op nummer 1 in Lekker500 editie 2019. Kasteel Heemstede staat dit jaar op plaats 35 in de gids. Benieuwd naar de recensies? De nieuwste uitgave is te bestellen via deze link.

Redactie Lekker