Nieuws

Spice Wise

Koken zonder toegevoegd zout, SVH-Meesterkok Michel Hanssen weet er noodgedwongen alles van. In Spice Wise en Spice Wise Too leert hij je zelf de lekkerste kruiden- en specerijenmengsels te maken.

Spice wise

‘En toen veranderde mijn leven als een donderslag bij heldere hemel,’ vertelt SVH-meesterkok Michel Hanssen in zijn receptenboek Spice Wise. ‘Ik kreeg een hartinfarct waarbij mijn hart onherstelbaar beschadigd raakte. Ik kan daardoor mijn vak niet meer uitoefenen.’ En er kwam nog iets bij: ‘ik mocht geen toegevoegd zout meer eten. Dat was even slikken. Voedsel is niet alleen ruim 40 jaar mijn werk geweest, het is mijn passie en mijn leven.’ Hanssen ging op zoek naar manieren om gerechten zonder zout op smaak te maken. Dat is nou eenmaal het geheim van sensationeel koken, waar het allemaal om draait. Of je nu een sterrenchef bent of thuis een gehaktballetje staat te braden. Koken is kruiden. Een draai van de pepermolen, een snufje piment, een lepel dille of tijm… dát is wat volgens Hanssen een “gewoon” gerecht transformeert tot iets waar je je vrienden over vertelt.

Stap voor stap leer je in zijn boeken zelf de lekkerste kruiden- en specerijenmengsels te maken en gebruiken. Met inspiratie voor mixen en sauzen, een scala aan gerechten en honderden tips en variaties is dit niet alleen een kookboek, maar ook een praktisch werkboek met prachtige foto’s. Voor iedereen die bewuster met zout wil omgaan en houdt van verrassende, pure smaken.

Spice Wise (€24,99, ISBN 9789082315202, Veltman Uitgevers) en Spice Wise Too (€24,99, ISBN 9789082315219, Bnp Bv) kun je onder meer bestellen via de website Spice Wise.

Redactie Lekker