Nieuws

Steengrillen | de kooktrend van 2021

Steengrillen wordt door de jaren heen steeds populairder. Het is erg leuk om te doen, onder andere tijdens de feestdagen. Steengrillen is een snelle en gezonde optie. Tegenwoordig zijn er steeds meer online slagers die vlees aan huis bezorgen.

Steengrillen

Dat is heel handig wanneer je niet naar de winkel wil of kan. Als je benieuwd bent naar wat steengrillen precies is en waar je rekening mee moet houden, lees dan snel verder.  

Wat is steengrillen?

Je bakt vlees, vis en/of groenten op een gloeiend hete gepolijste steen die op een verwarmingselement rust. Voor het bakken gebruik je geen boter of olie. Daardoor is de manier van bakken gezond en vetarm. Om ervoor te zorgen dat er niets aanbrandt, is het slim om een beetje zout op de steengrill te strooien. Met een temperatuurregelaar kun je bepalen hoe heet de steengrill wordt Zo kun je een rustmoment inlassen als je vol begint te raken, maar het eten te lekker is om te stoppen.

Voorbereiding steengrillen

Zorg voor genoeg voedsel dat op de steengrill kan. Dit kan gaan om vlees, zoals varkensvlees, rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en kip. Ook kun je kiezen voor vissoorten, zoals, kabeljauw, pangafilet en zalm. Daarnaast zijn sommige groenten geschikt voor op de steengrill. Denk bijvoorbeeld aan courgette, aubergine, ui, paprika en champignon. Zorg ook voor lekkere sausjes, salades en een vers gebakken stokbrood. Laat het vlees en de vis vroegtijdig op kamertemperatuur komen, zodat het sneller gaar is. Gooi dus geen bevroren eten op de steengrill. 

Nog een aantal tips

Zet de steengrill op een stevige vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat er geen saus op de steengrill komt, want dat gaat roken. Als je een steengrill hebt met een antiaanbaklaag, hoef je de plaat minder grondig schoon te maken. Als er geen antiaanbaklaag is, dan kun je de steen in kokend water laten weken, mits je de steen los kan halen van het onderstel. Als dit niet kan, maak je de plaat schoon met een krabber of sponsje. Gebruik hiervoor geen afwasmiddel, want daar kan de plaat van beschadigen.

Zo. Nu je weet wat steengrillen is en waar je rekening mee moet houden, kun je zorgeloos gaan genieten van een heerlijke maaltijd. Voor vleesliefhebbers die graag de tijd nemen om lekkere stukjes vlees uit te kiezen, is het een goede optie om deze te bestellen bij een internet slager. Dan weet je zeker dat je gaat smullen!

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock

Tags

Steengrillen, Kooktrend

Gerelateerde artikelen