Nieuws

Sterrenmaaltijden voor sterren

Het zorgpersoneel zet zich in deze coronacrisis enorm in, om deze reden verlenen onder andere (sterren)chefs belangeloos hun medewerking om het zorgpersoneel te ondersteunen met dagelijks 1.000 gratis maaltijden.

Bezorgde maaltijden

Door de corona crisis draaien zorgmedewerkers extra veel diensten, hebben ze amper de tijd om te slapen, laat staan om boodschappen te kunnen doen en zichzelf of hun gezin van een maaltijd te kunnen voorzien. Daarom heeft een groep Brabantse ondernemers de stichting ‘Dank voor de Goede Zorg’ in het leven geroepen. 

Maaltijden voor zorgmedewerkers

De ondernemers hebben de handen ineengeslagen om wekelijks 1.000 gratis maaltijden te verzorgen voor de zorgmedewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde in Brabant. De maaltijden worden belangeloos bereid onder leiding van Edwin Kats van Noble* (nummer 74 in de Top-100 van Lekker500) & Noble Kitchen*, John Kocken van De Heer Kocken* en Roel Immens van Roels, Zoetelief en Côte. Op deze manier kunnen zij het zorgpersoneel ondersteunen om op de been te blijven en hun respect te tonen naar het zorgpersoneel toe. Dank voor de Goede Zorg is opgericht in nauwe samenwerking met de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Inzet vrijwilligers

In de tijd waarin de horeca de deuren gesloten moet houden, blijft met Dank voor de Goede Zorg een aantal zelfstandige koks aan de slag. De stichting is een belangeloos initiatief dat door de inzet van vrijwilligers tot stand is gekomen. Door hun inzet staan er dagelijks, op meerdere locaties van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde in Den Bosch, 1.000 gratis maaltijden klaar in de koelingen. De maaltijden kunnen worden meegenomen door het zorgpersoneel, voor zichzelf maar ook voor hun gezien. 

Doneren

De stichting begint met het verstrekken van 1.000 maaltijden per dag en streeft ernaar dit zo lang mogelijk vol te houden. Om de stichting een steentje bij te kunnen dragen, kunnen maaltijden voor €7,50 worden gedoneerd.

Kijk op www.dankvoordezorg.nl voor meer informatie over het initiatief. 

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock

Tags

Sterrenmaaltijden, Sterren, Noble, De Heer Kocken, Zorg, Coronavirus

Gerelateerde artikelen