Nieuws

Sterrenrestaurants in actie voor Sint Maarten

Om geld op te halen voor de wederopbouw van Sint Maarten wordt op zondag 1 oktober een unieke benefietlunch georganiseerd in Hotel Okura Amsterdam.

Eten

30 sterrenchefs verzorgen samen de grootste Michelin Chef's Table van Nederland: alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis. De Grand Ballroom verandert voor de gelegenheid in één grote keuken. Hier worden 30 Chef’s Tables bij geplaatst met elk plek voor 10 personen. Aan iedere tafel wordt een 5-gangenmenu geserveerd, inclusief aperitief, begeleidende wijnen, water en koffie. Leuk detail: elke tafel krijgt per gang een gerecht van een andere sterrenchef uitgeserveerd.

Het initiatief voor de benefietlunch kwam van Nederlandse topchefs die een speciale band met het eiland hebben. En zij waren niet alleen: toen het idee voor een inzamelactie werd geopperd stroomden de aanmeldingen van sterrenchefs uit het hele land binnen. Uiteindelijk doen onder andere De LibrijeCiel BleuBord'Eau't NonnetjeBridges ook de eerste driesterrenchef van Nederland, Cees Helder, mee.

Zij willen met Sint Maarten Chef’s Table niet alleen een bijdrage leveren, maar ook de aandacht vestigen voor het belang van de snelle wederopbouw van de haven, het vliegveld, de hotels en restaurants. Sint Maarten is voor een groot deel afhankelijk van toerisme, maar orkaan Irma heeft de hotels en restaurants van het eiland grotendeels weggevaagd.

Reserveren

Een tafel voor 10 personen kost €3.000,00 (excl. BTW). Een individuele reservering is ook mogelijk, voor €300,00 (excl. BTW) per persoon; je schuift dan aan bij andere gasten. Meer informatie vind je op www.sintmaartenchefstable.nl.

Beeld: Sint Maarten Chef's Table

Redactie Lekker