Nieuws

Superfood in een flesje: de Braziliaanse Jabuticaba bes

Een superfood waar we nog niet eerder van hebben gehoord: de Braziliaanse Jabuticaba bes. Het sap van deze bes is verwerkt in de natuurlijke drank Suívie, samen met Zwitserse biologische appel en een vleugje gember. 

Suívie

Het is nog vrij onbekend in Europa, maar het is hét gouden ingrediënt van Suívie. De Jabuticaba bes groeit in Brazilië aan de stam van de tropische Jabuticaba fruitboom. Deze bes zit vol goede stoffen, zoals vitamine C, eiwitten, antioxidanten én mineralen als calcium, ijzer, kalium, magnesium en fosfor. Daarnaast is het goed voor zowel huid als haar. Het wordt dan ook niet voor niets een superfood genoemd. 

Gezond en caloriearm 

Waar verse appel- of sinaasappelsap vol zit met natuurlijke suikers en calorieën is Suívie, anders dan andere fruitdranken, gezond en caloriearm tegelijkertijd. Het drankje is een vruchteninfusie op basis van Zwitsers bronwater en bevat geen toegevoegde suikers, zoetstoffen, smaakversterkers of conserveermiddelen. Het mag dan op basis van Zwitsers bronwater zijn, maar waterig is het drankje absoluut niet. In combinatie met de biologische appel uit Zwitserland en de gember heeft een frisse, zachte en zoete smaak.

De Braziliaanse Jabutica bes

Eerlijk 

Het Zwitsers-Braziliaanse drankmerk Suívie vindt de gezondheid van iedereen het belangrijkst, dus ook van de Braziliaanse en Zwitserse boeren. Zij werken dan ook direct met hen samen, zodat ze weten dat iedereen eerlijk wordt behandeld. Suívie zorgt niet alleen voor werkgelegenheid in São Paolo, maar investeert ook in gezondheidszorg en onderwijs. Daarnaast ontvangt het merk binnenkort een biologisch keurmerk. Door zoveel mogelijk proberen terug te geven aan de natuur, krijgen ze de prachtige Jabuticaba bessen er voor terug. 

Over Suívie

De ingrediënten in het Zwitsers-Braziliaanse drankmerk Suívie worden direct op de boerderij geproduceerd. Of het nu gaat om de Jabuticaba bes uit het binnenland van Brazilië of de Zwitserse biologische appel die in het belangrijkste dal van de Alpen wordt geteeld, bij Suívie is de directe handel een waargebeurd verhaal. De infusiedrank is honderd procent natuurlijk en bestaat uit de Jabuticaba bes, appel, gember en water. Het product kent geen toegevoegde zoetstoffen, smaakversterkers, kleurstoffen, conserveermiddelen en suikers. Suívie is verkrijgbaar bij Jumbo voor €1,99 per 275ml. 

Redactie Lekker