Nieuws

SVH directeur Ricardo Eshuis in Stichting Sterklas

Ricardo Eshuis is recent toegetreden als nieuw bestuurslid van Stichting Sterklas. De directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) neemt het over van SVH Meesterkok Alain Alders die sinds augustus 2013 bestuurder is van de Stichting.

Ricardo Eshuis

SVH staat al jaren voor vakbekwaamheid in de horecabranche en de uitbreiding hiervan. Voor Ricardo Eshuis is het dan ook logisch dat SVH plaatsneemt in het bestuur van Stichting Sterklas: ‘Nederland is steeds belangrijker geworden als culinaire bestemming. Om die positie te versterken hebben we een nieuwe generatie chefs nodig die vormgeeft aan trendsettende, hoog kwalitatieve horecaconcepten’. Dit is dan ook waar de SVH directeur zich voor inzet. SVH laat hun culinaire ambities en inzet ook zien in andere topopleidingen en is onderdeel van het bestuur Bocuse d’Or Nederland en is partner in dé wedstrijd voor de gastheren en gastvrouwen, de Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs. Meesterkoks Robberegt en Ben Beurten zitten ook in het bestuur van Stichting Sterklas.Samen met SVH Meesters, de leermeesters en docenten van de Sterklas wordt er gewerkt aan een vernieuwde Sterklas waarbij het absolute topniveau het uitgangspunt is.

Sterklas

Sterklas is al meer dan 20 jaar een culinaire vakopleiding in Nederland. Het is gestart als initiatief vanuit de Nederlandse SVH Meesterkoks en opgericht door Cas Spijkers en Cees Helden. Deze tweejarige culinaire vakopleiding is er voor leerlingen die het maximale uit hun culinaire carrière willen halen. De leerlingen vergroten hun praktijkervaring bij de beste restaurants van Nederland en krijgen gastlessen van SVH Meesterkoks en specialisten uit de culinaire wereld.

Groepsfoto nieuwe lichting Sterklassers
Groepsfoto nieuwe lichting Sterklassers

De nieuwe lichting voor de Sterklas is inmiddels begonnen en bestaat uit het maximale aantal van 18 jonge koks die vol enthousiasme zijn begonnen aan deze uitbreiding van hun culinaire kennis. SVH zal deze leerlingen uiteraard nauwkeurig in de gaten houden en volgen in hun reis naar de top.

Redactie Lekker