Nieuws

SVH en KHN presenteren gratis nieuwe e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd

Vanaf 1 juni mag de horeca weer open. Daarom hebben SVH en KHN voor deze branche een speciale e-learning ontwikkeld op het gebied hygiëne en veiligheid in coronatijd. Deze module is voor de gehele branche tot 1 juli gratis te gebruiken.

Tussenstation in restaurant

SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) bieden sinds de sluiting van zowel eet- en drinkgelegenheden als onderwijs, gratis e-learnings aan voor de gehele branche onder de vlag van Stay Home Hospitality Academy en in de online leeromgeving van KHN. In de afgelopen tijd is er massaal gebruik gemaakt van deze dienst en zijn er zo’n 40.000 licenties besteld. 

De e-learning Hygiëne & Veiligheid in coronatijd, die speciaal ontwikkeld is voor de periode na 1 juni, bevat concrete informatie over de coronacrisis en de nieuwe regels en hoe horecabedrijven hiermee om moeten gaan. Na het afronden van deze module, kan er via SVH een certificaat worden aangevraagd. “De horeca laat op deze manier zien de eigen verantwoordelijkheid zeer serieus te nemen. Onze gasten hebben recht op een veilige, gastvrije omgeving in de horeca. Daar kan deze e-learning een bijdrage aan leveren. De richtlijnen van het RIVM en het protocol van KHN vormen de leidraad en we blijven de e-learning steeds bijwerken op basis van nieuwe inzichten en protocollen. Het certificaat kunnen bedrijven in de zaak ophangen of op de website plaatsen bij de reserveringen om consumenten te laten zien dat deze zaak hygiëne en veiligheid serieus neemt”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. 

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “De horeca mag op 1 juni weer voorzichtig open, en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Maar omwille van de veiligheid van onze gasten gelden nog veel beperkende maatregelen. Dit is alles behalve ideaal en maakt het ondernemen moeilijker. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft. Daarom is het goed om als branche onze verantwoordelijkheid te nemen. Deze e-learning module geeft tips hoe horecazaken met de maatregelen om kunnen gaan, zodat we per 1 juni hopelijk verder kunnen versoepelen.”

De e-learning Hygiëne & Veiligheid is voor de gehele horecabranche gratis te gebruiken tot 1 juli. Na 1 juli blijft deze module gratis beschikbaar voor leden van KHN. Kijk hier voor meer informatie. 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: SVH, KHN
Beeld: SVH, KHN

Tags

SVH, KHN, e-learning, Coronatijd

Gerelateerde artikelen