Nieuws

SVH Meesterkok Lars van Galen kookt voor minima

Lars van Galen, SVH Meesterkok en eigenaar van restaurant ’t Lansink (nummer 64 in de Top-100 van Lekker500), kookt samen met zijn team koste- en belangeloos voor de mensen die het echt nodig hebben. 

SVH Meesterkok Lars van Galen

Door de sluiting van de restaurants, als gevolg van de coronacrisis, kwam ook het gehele team van restaurant ’t Lansink thuis te zitten. Dit zagen zij dan ook als kans om een steentje bij te kunnen dragen aan een groep die hard wordt getroffen door deze crisis, de minima. In samenwerking met de gemeente Hengelo en Infestos, het bedrijf dat alle ingrediënten beschikbaar stelt, zorgt Lars van Galen samen met zijn team ervoor dat de maaltijden terechtkomen bij de mensen die het echt nodig hebben. "Het is natuurlijk geweldig dat we ons steentje kunnen bijdragen in deze moeilijke tijd en dat wij met z’n allen aan de slag kunnen. We maken dan ook echt mooie verse maaltijden inclusief een goed gevulde salade, brood en een dessert, gaaf toch!”, aldus Van Galen. 

Bij de gemeente Hengelo hoefden ze niet lang na te denken over dit verzoek. Mariska ten Heuw, wethouder Werk en Inkomen: “Met enthousiasme hebben we meegedacht. Deze onwerkelijke tijd is voor iedereen zwaar. Mensen die net op of onder de armoedegrens leven worden extra hard geraakt. Ik vind het geweldig dat we dit mooie initiatief kunnen koppelen aan juist deze groep mensen.

De mensen die gebruik kunnen maken van dit initiatief, ontvangen een mail van de gemeente. Inwoners van de gemeente Hengelo kunnen zichzelf niet aanmelden voor het ontvangen van een maaltijd.

’t Lansink zal in samenwerking met Infestos gedurende de gehele sluitingsperiode van het restaurant maaltijden beschikbaar stellen.  

Redactie Lekker