Nieuws

Syrco Bakker verlaat Pure C, Jeffrey Laarberg volgt hem op 

Na meer dan twaalf jaar aan het roer te hebben gestaan van restaurant Pure C**, neemt top-chef Syrco Bakker een nieuwe stap. Hij verlaat in het voorjaar Sergio Herman Group. 

Syrco Bakker

Chef-kok Syrco Bakker begon vijftien jaar geleden bij restaurant Oud Sluis*** en maakte drie jaar later de stap naar restaurant Pure C** (nummer 4 in de Top-100 van Lekker500) in Cadzand-Bad, waarmee hij de basis van dit restaurant heeft gelegd. 

Syrco Bakker vertelt: “Dankbaarheid en trots voeren de boventoon als ik denk aan de 15 jaar die ik met Sergio Herman heb mogen samenwerken. Ik heb me optimaal kunnen ontwikkelen en rijpen in vruchtbare grond. Nu ben ik klaar om mijn eigen verhaal te schrijven.”

Sergio Herman: “Met het diepste gevoel van respect, bewondering en waardering wens ik Syrco in alle oprechtheid niets dan het beste voor zijn toekomst. Om zo’n talent zoveel jaren vast te houden in deze snel veranderende wereld is uniek en bewonderenswaardig. We zijn er allemaal van overtuigd dat zijn culinaire pad succesvol zal zijn. De toekomst en identiteit van Pure C zal in de handen van het operationele team en in nauwe samenwerking met diverse talenten uit Sergio Herman Group worden vormgegeven.” 

Nieuwe chef-kok  

Sergio Herman Group kondigt Jeffrey Laarberg aan als nieuwe chef-kok en stelt daarmee de nieuwe van Pure C voor Laarberg werkte onder andere bij restaurant Le Pristine* in Antwerpen en restaurant Inter Scaldes*** in Kruiningen, waar hij zicht opwerkte tot Chef de Cuisine. De toekomst van Pure C blijft dicht bij de Zeeuwse roots, waar het restaurant om bekend staat. Bakker en Laarberg werken al enkele maanden samen om de overgang te begeleiden met het grootste respect voor de Pure C-gast. 

Redactie Lekker