Nieuws

Culinair festival Taste of Amsterdam viert tienjarig jubileum

Van 1 tot 3 juni staat het Amstelpark in Amsterdam voor de tiende keer in het teken van de gastronomie, tijdens het culinaire festival Taste of Amsterdam.

taste of amsterdam

Het jaarlijkse foodfestival is gericht op enthousiaste foodies die graag kookinspiratie opdoen bij allerhande topchefs en -restaurants. Middels live demonstraties, workshops en proeverijen komen voedselfanaten nader tot elkaar en krijgen chefs en voedselproducenten de mogelijkheid om hun kunsten en waren bij een breed publiek ten toon te spreiden. Op Taste of Amsterdam zullen 24 toprestaurants uit Amsterdam zullen in totaal zo’n 100 gerechten serveren tegen de mooie achtergrond van het Amstelpark.

‘Ik ben enorm trots dat we dit jaar alweer de 10e editie van Taste of Amsterdam organiseren,’ glundert event director Henk-Jan Kakebeen. ‘Het is elk jaar weer een uitdaging om een nieuw en spraakmakend programma neer te zetten en daarom is het extra mooi om te zien dat gasten steeds in steeds grotere getale het festival bezoeken.’ Voor het jubileumjaar zal de organisatie van Taste of Amsterdam extra uitpakken met speciale acties.

Ook de nieuwe hoofdsponsor NEFF is actief tijdens het festival. In de NEFF Big Kitchen kunnen thuis-chefs en andere foodies terecht voor demonstraties en masterclasses, waar ze aan hun skills kunnen werken en inspiratie kunnen opdoen. ‘Wij richten ons op echte hobbykoks die genieten van het bereiden van originele recepten en nieuwe smaken willen ontdekken,’ meent Gertjan Sturm, Director Consumer Marketing NEFF. ‘We kijken er enorm naar uit om hen onze apparatuur te laten ervaren in een setting waar alles om smaak draait.’ Ook kinderen kunnen dit jaar keukenervaring opdoen in een speciaal voor hen ingericht kooktheater.

Meer informatie

Tickets voor Taste of Amsterdam zijn online te bestellen via www.tasteofamsterdam.com. Dagtickets zijn verkrijgbaar voor €12,-. Een kaartje is geldig voor een van de drie dagen, op een dag naar keuze. Een passe-partout (€17,50) geeft toegang tot alle dagen.   

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Taste of Amsterdam

Tags

taste, taste of amsterdam, amsterdam, culinair, festival, amstelpark, gastronomie