Nieuws

Team Bocuse d’Or Nederland ingeloot voor Europese finale!

De 20 deelnemende landen van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or zijn bekendgemaakt. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese finale.

Bocuse d’Or

Er waren maar liefst 22 landen die mee wilden doen aan de prestigieuze kookwedstrijd, maar er waren maar 20 plekken. De organisatie heeft daarom een selectie moeten maken. Er is onder andere gekeken naar prestatie uit het verleden, de professionaliteit waarmee het team zich presenteert, de wijze van communicatie en de kwaliteit van de ingediende recepturen. 

Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallin. Hij zal op donderdag 28 mei de wedstrijdarena instappen als tweede team om 08:40. Marco van der Wijngaard: "Ik ben echt opgelucht, er is een last van mijn schouders. Ik was vandaag toch wel een beetje zenuwachtig of we erbij zouden zitten. We hebben al veel tijd in het oefenen gestoken en ik ben blij dat we hiermee verder kunnen gaan nu we zeker weten dat we erbij zijn".

Redactie Lekker