Nieuws

The White Room definitief

Lang werd het als werktitel gehanteerd, met de officiële heropening van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky afgelopen week, is bekendgemaakt dat de naam The White Room by Jacob Jan Boerma definitief gekozen is voor het restaurant.

The White Room

Eind april opent The White Room haar deuren voor gasten. Het interieur is licht met gouden accenten op zowel de monumentale muren als op tafel: de borden hebben gouden randen. “Het is zo gaaf om hier te staan. En ik heb stiekem mijn naam op een pilaar geschreven, voor die werd geschilderd. Dat is toch gaaf? Dat iemand over honderd jaar de verf eraf krabt en denkt: wie de fuck is Jacob Jan Boerma!?”

Eerder werd al bekend dat Boerma’s sous-chef Arturo Dalhuisen de keukenbrigade in Amsterdam aan gaat sturen. De zwarte brigade komt onder leiding te staan van maître Richard Eerhardt.

“De kaart moet sexy worden”, aldus Jacob Jan bij de opening van het hotel, waar ook hij aanwezig was. “De Leest blijft mijn thuis, daar ligt mijn hart, daar creëer ik. Dit is anders. Hier komt geen kopie van De Leest, dit wordt echt en op zichzelf staand restaurant met een eigen identiteit. Ik zit in Vaassen, niet in Amsterdam. Er staan geen gerechten uit Vaassen hier op de kaart. Wel invloeden van daar, maar op een andere manier gepresenteerd.”

Hij wil dat Dalhuisen zijn eigen invulling kan geven in gerechten, al zal de signatuur – frisse zuren – van Boerma absoluut te proeven zijn.

Redactie Lekker