Nieuws

Thijs Meliefste geïnaugureerd Les Patrons Cuisiniers

Zondagavond was De Landgoederij in Bunnik voor even het culinaire hart van Nederland. Hier organiseerden het culinaire samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers voor de tweede maal hun ‘Grand Gala des Patrons’.

Meliefste

Naast de inauguratie van de nieuwste Patron, Thijs Meliefste van restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk, werden tevens de compleet vernieuwde website en de Guide 2017 gepresenteerd.

Negen bevriende chefs richtten 25 jaar geleden Les Patrons Cuisiniers op. Sindsdien is er veel veranderd in het culinaire landschap, maar wat altijd hetzelfde is gebleven is de enorme liefde en passie die de Patrons voor het vak hebben. In de woorden van de voorzitter en mede-oprichter van Les Patrons Cuisiniers Cees Helder: "Passie is wat ons verbindt en drijft."

Zondagavond konden 260 gasten aan den lijve ervaren wat dit betekent. Eerst op het terras en later vanuit de keuken van De Landgoederij lieten de 22 Patrons hun gasten genieten van de door hen gebroederlijk zij aan zij bereide gerechten. Niet alleen de passie, maar ook het plezier was te proeven. De heerlijke dranken die door de Patronnes (de gastvrouwen) geserveerd werden gaven de avond nóg meer glans. Dit unieke culinaire feest, voor zowel de Patrons, als de gasten, werd besloten met een denderende afterparty die tot in de late uurtjes duurde.

Thijs MeliefsteExtra bijzonder was deze avond voor Thijs Meliefste die als 22ste lid geïnaugureerd werd. Met deze vooruitstrevende jonge Patron in hun midden én met de lancering van de compleet vernieuwde website en social media kanalen neemt deze culinaire topclub de touwtjes voor de toekomst ook stevig in handen.

Beeld: Rinze Vegelien

Redactie Lekker