Nieuws

Het Gouden Kookboek van 2018

Aan de vooravond van de Kookboekenweek die loopt van 10 tot 18 november, is op vrijdag 9 november ‘TLV Recepten en verhalen uit Tel Aviv’ van Jigal Krant winnaar geworden van Het Gouden Kookboek 2018.

TLV

Het Gouden Kookboek wordt jaarlijks uitgereikt en is de prijs voor het beste, oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. TLV is een lees-, reis- en kookboek over de aantrekkelijke keuken van Tel Aviv, waar de in Israël geboren Krant deels woont. Op de achterflap staat dat het boek ‘een culinaire liefdesverklaring’ aan Tel Aviv is. De jury, bestaande uit Janny van der Heijden (culinair publicist en voorzitter), Jonah Freud (de Kookboekhandel in Amsterdam en Parool), Daan van der Valk (Boekhandel H. de Vries in Haarlem), Ronald Giphart (schrijver & culinair journalist) en Makkie Mulder (voormalig hoofdredactrice Delicious), vindt het een kookboek dat ‘leert, verlekkert en verleidt’.

TLV is het eerste kookboek van Jigal Krant (45), culinair journalist en radiomaker.

Jigal Krant (midden) is de winnaar van Het Gouden Kookboek 2018.

Andere genomineerden waren:

  • Bijdendijk: een keuken voor de Lage Landen van chef-kok Joris Bijdendijk
  • Home Sweet Home XMAS: bergen makkelijke recepten voor een onbezorgd (kerst)feest van Yvette van Boven
  • Mari plukt de dag: in 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips&trucs van Mari Maris
  • Hoe dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz
Redactie Lekker

Credits

Tekst: Mieke van Laarhoven
Beeld: Janus van den Eijnden

Tags

TLV, kookboekenweek, jigal krant

Gerelateerde artikelen