Nieuws

Topchefs vragen in Nieuwspoort aandacht voor eten met minder zout

Gister is de landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse van start gegaan. Drie bekende Nederlandse chefs namen gisteravond de keuken van Nieuwspoort in Den Haag over om aandacht te vragen voor koken met minder zout.

topchefs koken in nieuwspoort

SVH Meesterkok Menno Post, Wilco Berends van sterrenrestaurant De Nederlanden en Marko Karelse van restaurant Villa la Ruche serveerden een zoutbewust menu aan Tweede Kamerleden, topambtenaren van het ministerie van VWS, vertegenwoordigers uit de horeca- en voedingsmiddelensector, journalisten en wetenschappers en lieten hen proeven hoe smaakvol minder zout eten is. De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door 100 toprestaurants door het hele land en vindt plaats op 6, 7 en 8 maart.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse is vooral bedoeld om het publiek te inspireren om zoutbewust te gaan eten en te genieten van een unieke culinaire ervaring bij de gastronomische top van Nederland. Marko Karelse, chef-kok Villa La Ruche, licht toe: “Ik doe mee omdat ik gasten ‘ongezouten’ wil laten genieten van lekker eten. Pure ingrediënten geven smaak, zout toevoegen is niet nodig.”

Topchefs koken in Nieuwspoort

Toprestaurants omarmen initiatief

De horecabranche heeft het initiatief van de Nierstichting inmiddels breed omarmd. Naast 100 toprestaurants door het hele land als De Nederlanden, De Bokkedoorns, Basiliek, Vlaar en ’t Lansink steunen reserveringsplatform Resengo, VITAM, Actify en Scelta Mushrooms het initiatief. Ook KHN is als partner nauw betrokken.

Op de website van de Nierstichting Restaurant Driedaagse kan een 3- tot 5-gangen lunch of diner worden gereserveerd in één van de deelnemende restaurants.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Nierstichting

Tags

Nierstichting Restaurant Driedaagse, Minder zout, Zoutbewust, toprestaurants, Menno Post, Wilco Berends, Marko Karelse, Tweede Kamer