Nieuws

Topchefs koken voor het goede doel

Op zondag 17 februari 2019 koken 24 koks 24 uur lang voor het goede doel tijdens 24H Chefs. Tijdens dit culinaire evenement kunnen 400 gasten genieten van een negengangenmenu in restaurant Juniper & Kin in Amsterdam.

24h chefs 2017

Het is de derde keer dat 24 chefs vrijwillig in de keuken staan om zo veel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis helpt mensen in nood bijvoorbeeld met voedselpakketten. Daardoor is de link met eten snel gelegd. Tijdens het evenement zal elke chef een uur in de keuken te vinden zijn om drie verschillende gerechten te bereiden. Het negengangenmenu wordt dus steeds door drie verschillende chef-koks klaar gemaakt. Het evenement zal beginnen om 00:00 op 17 februari 2019.  

De chefs van 24H Chefs

De deelnemende chefs: Luc Kusters (Bolenius*), Menno Post (Olivijn), Sidney Schutte (Spectrum**), Dennis Kuipers (Vinkeles*), Arturo Dalhuisen (The White Room*), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Roger Rassin (La Rive), Jan Sobecki (Tribeca**), Stefan van Sprang (Aan de Poel**), Roland Veldhuizen (Tante Koosje*), Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Marcel van Lier (Latour*), Alain Alders (Vrienden van Jacob*), Jonathan Zandbergen (Merlet*), Andre Gerrits (’t Amsterdammertje*), Egon van Hoof (Mos*), Lucas Rive (Lucas Rive*), Ewout Eleveld (De Leest***), Dennis Huwaë (Daalder), Rik Jansma (Basiliek*), Chris Naylor (Vermeer*), Maik Kuijpers (Carstens), Marleen & Jeroen Brouwer (De Loohoeve) en Schilo van Coevorden (Taiko).

Verschillende Nederlandse top-chefs doen mee aan 24H Chefs.

Andere activiteiten

Naast het diner vinden ook verschillende andere activiteiten plaats. Zo luister je in de ‘Break the Silence Disco’ naar verhalen van vijf jonge migranten. Zij vertellen daarbij wat Nederland en vrijheid voor hen betekent. Ook kun je een VR-beleving ervaren door te kijken door de ogen van een Syrische vluchteling. Online is een veiling te vinden met veel unieke items.

Aanwezig zijn bij dit evenement? Reserveren kan via deze link.

Redactie Lekker