Nieuws

Toprestaurants doen niet mee aan heropening horeca

Dinsdag 2 maart aanstaande zal een horeca-protest plaatsvinden, waarbij de terrassen weer voor publiek open zullen worden gesteld. De meeste toprestaurants in Nederland zullen hier niet aan meedoen en distantiëren zich van de actie. 

Terras

Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (een samenwerkingsverband van Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisinier, JRE-Jeune Restaurateurs en Fine Eastern Restaurants) heeft alle begrip voor de wanhoop en radeloosheid van collega’s bij wie ’t water aan de lippen staat. Men wil echter niet meedoen aan het moedwillig overtreden van de wet en zal zich daarom distantiëren van het horeca-protest dat op 2 maart 2021 plaatsvindt. 

"Na de eerste ‘lockdown’ hebben wij als G4 ingrijpende maatregelen genomen om de veiligheid van onze gasten te garanderen. Bovenop de eisen die toen van overheidswege werden gesteld, hebben we vrijwillig nog extra protocollen gehanteerd om onnodige risico’s te vermijden. Zowel in het restaurant, aan tafel als in de keuken. Dat ‘tandje extra’ past ook bij de vooraanstaande positie die we bekleden."

 

"Wij zijn van mening dat we ook in de huidige situatie een veilige omgeving voor onze bezoekers kunnen realiseren. Wij verwachten uiteindelijk ook de autoriteiten daarvan te kunnen overtuigen. Dat doen we met argumenten, met duidelijke afspraken en bovenal met een breed scala aan maatregelen. Daar past voor de G4 geen burgerlijke ongehoorzaamheid bij. Hoe begrijpelijk zo’n actie er misschien ook uit mag zien."   

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock

Tags

G4, Gastronomische 4, Horeca, Toprestaurants

Gerelateerde artikelen