Nieuws

Twee speciale ei-recepten voor Pasen

De paasdagen komen er weer aan. Deze staan onlosmakelijk verbonden met het eten van eieren.

Paaseieren

Aan de grootverpakkingen eieren in de supermarkten zal het in elk geval niet liggen. Bij jouw paasontbijt mag een lekker ei dan ook niet ontbreken. Maar voor de echte eierliefhebbers is dat niets nieuws. Een gekookt ei, een gebakken ei, scrambled eggs of een lekkere omelet, dat zijn dingen die je regelmatig op tafel zet. Met Pasen mag je natuurlijk wel extra uitpakken. Daarom vind je hier enkele speciale ei-recepten voor Pasen. Genieten van het paasweekend, maar dan nét een beetje anders.

Ei in brood uit de oven

Eggs in a basket is een typisch Brits ontbijt en wordt ook weleens als lunchgerecht geserveerd. In Nederland eten we het echter niet zo vaak. Maar waarom eigenlijk niet? Het is een heel gemakkelijk recept, ontzettend lekker en snel gemaakt. Bovendien past het perfect bij Pasen. Lekker om te maken bij het paasontbijt of de paasbrunch of als extra bijgerecht tijdens het gourmetten.

Bij ei in brood kun je werkelijk alle soorten brood gebruiken. Je kunt een simpel sneetje witbrood uithollen en hier een ei in plaatsen, maar je kunt ook een bolletje of stokbrood gebruiken. Zolang je het brood maar uit kunt hollen voor het ei. De bereiding van dit recept is zo simpel, dat je dit zelfs met kleine kinderen zou kunnen doen:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Maak een holte in het brood
 • Vul de holte met een plak bacon en breek in iedere holte een ei
 • Breng eventueel op smaak met kruiden
 • Bak de broodjes in circa twintig tot 25 minuten af in de oven

 

Gepocheerd ei

Een gepocheerd ei is een waar luxeproduct. Dit is niet iets wat je dagelijks maakt. Misschien heb je het zelfs nog nooit zelf gemaakt. De feestdagen zijn natuurlijk hét moment om je een keer wat extra uit te sloven in de keuken. Als je het goed doet, ziet het er altijd fantastisch uit. De smaak is ook nog eens overtrekkelijk. Heerlijk om te combineren met een broodje avocado of zelfs op een biefstuk.

Het is wel zo dat een gepocheerd ei niet gemakkelijk te maken is.  De kans is dus groot dat het nog wel wat oefening vergt. Daarnaast blijft de eidooier zacht tijdens het pocheren. Het is de bedoeling dat dit uit het ei loopt. Rauw ei is geen aanrader voor jonge kinderen of zwangere vrouwen. Houd hier dus zeker rekening mee.

Zelf een ei pocheren doe je zo:

 • Breng een pan met water en azijn aan de kook.
 • Breek nu de ei in een kommetje
 • Draai het vuur volledig uit zodra het water kookt
 • Maak een draaikolk in het water met een lepel
 • Laat het ei uit het kommetje glijden, middenin de draaikolk
 • Blijf de pan roeren zonder het ei aan te raken

En voilà: na circa drie a vier minuten heb je een perfect gepocheerd ei.

Redactie Lekker

Tags

Pasen, Eierrecepten

Gerelateerde artikelen