Nieuws

Op ontdekkingsreis in ‘De Aardappeleters’ seizoen 2

Het tweede seizoen van ‘De Aardappeleters’ is vanaf 17 december dagelijks te zien op NPO2. Ook voor deze nieuwe reeks reisde presentator Joris Vermeer de hele wereld over om de verhalen achter verschillende gerechten te ontdekken.

Joris Vermeer

In De Aardappeleters gaat ex-restaurateur Joris Vermeer op zoek naar de verhalen achter geadopteerde gerechten. Hij ontdekt tijdens zijn reis onder andere waar de gerechten zijn ontstaan en wat de traditionele bereidingswijzen zijn. Tijdens zijn reis sprak hij beroemde chef-koks, zag hij oeroude kooktechnieken en ontdekte de geschiedenis van bekende gerechten.

De verhalen

In het eerste seizoen at Joris bij de sushichef van de Japanse premier, kwam hij erachter waarom communisten niet van koeien hielden en ontmoete hij in het Mexicaanse plaatsje Tequila de allereerste Mexicaanse restaurateur van Nederland. Ook het tweede seizoen klinkt veelbelovend. Zo heeft hij gegeten bij de beste restaurants ter wereld: The White Rabbit in Moskou, Maido in Lima en Don Julio in Buenos Aires. Ook sprak hij Virgilio Martinez over de Peruaanse keuken en zijn grote liefde, de aardappel.

Joris Vermeer met Virgilio Martinez in Peru.

Evenementen

Tijdens verschillende evenementen in de weken voordat de serie op tv verschijnt worden al drie aflevering vertoont. Op maandag 3 december wordt er een kleine bioscoop opgebouwd op de Noordermarkt in Amsterdam naast de loempiakraam van Toan Vu. Hij verteld zijn verhaal in de aflevering over de Vietnamese Loempia. Op vrijdag 7 december kun je de aflevering Ceviche in het Rotterdamse restaurant Ceviche Y Maas kijken en Ceviche eten. Voor de aflevering Schnitzel wordt op zondag 16 december het Schnitzel en Bier Festival in Winterswijk georganiseerd met Nel Schellekens.

Het nieuwe seizoen

In het nieuwe seizoen van De Aardappeleters dat vanaf 17 december elke dag rond 19:00 uur te zien op NPO2, zoekt Joris ook naar de geschiedenis van onder meer Ceviche, Coq au Vin, de rijsttafel, schnitzel, roti, kaasfondue en patat. Het seizoen bestaat uit 10 afleveringen en elke aflevering gaat over een ander gerecht.

Redactie Lekker