Nieuws

Van messen tot pannen: goed keukengerei is het halve werk

Het bekende spreekwoord luidt: goed gereedschap, of in dit geval keukengerei, is het halve werk. Dat geldt ook zeker in de keuken, want met goed kookgerei wordt koken écht een feestje. Of je nu een hobby- of thuiskok bent.

Ui snijden

Sta je net lekker in de keuken, klaar om te beginnen met het koken van een driegangendiner voor vrienden of familie, merk je bij het snijden meteen dat de messen bot zijn en dat je net die ene pan mist om de groenten zo lekker mee te grillen. Dat is balen! Helaas zijn de winkels al gesloten en een snelle bezorgservice gaat het ook niet op tijd halen. Je kunt natuurlijk altijd de buren even vragen, maar hoe fijn is het om dit gewoon zelf standaard in huis te hebben. 

Messensets

Nu luidt de vraag: wat moet ik dan in huis hebben? Neem bijvoorbeeld een goede messenset. Het heeft verschillende voordelen om een set aan te schaffen. Zo beschikt elke messenset over een aantal messen die iedere hobby- of thuiskok in huis moet hebben. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan het aanschaffen van losse messen. En wellicht zorgt het “onbekende” mes voor inspiratie om eens wat nieuws te proberen.

Snijplanken

Als je mes zegt, zeg je eigenlijk ook snijplank. Want wat is snijden zonder goede snijplank? Het is een ware must voor in de keuken. Ze beschermen niet alleen het aanrecht, maar ook de messen. Ook handig is het feit dat snijplankensets vaak verschillende kleuren hebben. Dit is om zowel hygiëne-technische redenen – denk aan kruisbesmetting – als om het niet constant hoeven afwassen van elke plank voordat je een ander product gaat snijden. Snijplanken zijn verkrijgbaar in kunststof en hout. 

Pannen

Als we het hebben over pannen, zijn er – net als bij messen – vele soorten. Op kookgigant.nl is er een ruim en gevarieerd aanbod te vinden. Als je opzoek bent naar een nieuwe pan is het vooral belangrijk om van te kijken naar de warmtebron die je gebruikt. Het is namelijk zo dat niet elke pan geschikt is voor iedere warmtebron. Zo heb je bijvoorbeeld speciale pannen voor inductie. Daarnaast is het van belang om te kijken waarvoor je de pan gaat gebruiken. Wil je bijvoorbeeld wat vaker grillen of maak je graag stoofvlees? Er is voor ieder en elk soort gerecht wat wils! En mocht je in één keer meerdere pannen willen kopen voor dagelijks gebruik? Ga dan voor een pannenset. Deze bevat vaak aan steelpan, koekenpan, grillpan en een kookpan. 

Kortom, door goed gereedschap in de keuken komen jouw kookkunsten echt tot z’n recht en wordt koken een feestje!  

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock

Tags

Messensets, Kookgerei, Snijplanken, Pannen, Pannensets, Kookgigant.nl