Nieuws

Vandaag opent Graphite* een speakeasy in Amsterdam

Patron-cuisinier Peter Gast van restaurant Graphite in Amsterdam opent vandaag, 3 maart, een ondergrondse locatie in hartje Amsterdam: Obsidian by Graphite. Where vegan meets music.

Obsidian by Graphite

Obsidian by Graphite, een speakeasy in Amsterdam, opent vandaag. Op deze locatie experimenteert patron-cuisinier Peter Gast van restaurant Graphite* met plant-based gerechten en heeft muziek een centrale rol. Het is een intieme ruimte, met een gezellige bar en comfortabele zitjes en er hangt een ontspannen sfeer. Het belooft een informele locatie te worden voor vegan dinners, livemuziek en optredens. 

Veganistisch menu

Twee keer per maand wordt The Vegan Test Kitchen georganiseerd, een avond waarbij Peter Gast zijn gasten een veganistisch menu serveert, dat bestaat uit vijftien tot twintig gerechtjes. Peter Gast laat weten: “Plant-based koken trekt mij als vakmens heel erg en ik vind het tijd dat we ons hierop gaan focussen. Tijdens The Vegan Test Kitchen kan ik experimenteren en oriënteren. Kijken hoe het bevalt bij zowel mij als het publiek.”

Food Notes Unplugged

Naast de veganistische avonden orginiseert Obsidian by Graphite ook Food Notes Unplugged. Avonden met een initiem liveconcert van upcoming muzikanten in een huiskamersfeer. De avond begint met een uitgebreid diner met onder andere klassiekers van Graphite en mooie wijnen. Het eindigt met een liveconcert. Overnachten in het naastgelegen Eden Hotel Amsterdam na deze avond is mogelijk. 

Private dinner 

Buiten deze vaste avonden is het mogelijk om de speakeasy af te huren voor private dining of evenementen. De locatie biedt vele mogelijkheden voor iedere gelegenheid. 

De speakeasy zit onder restaurant Graphite dat Gast drie jaar geleden opende in de Paardenstraat vlak bij het Rembrandtplein. Sinds dat jaar staat restaurant Graphite met mooie vermeldingen in Lekker500.   

Redactie Lekker