Nieuws

Vegetarische primeurs op VEGGIE Festival

Op 15, 16 en 17 juni vind in Amsterdam het VEGGIE Festival plaats, een eigentijds foodfestival compleet in het teken van groente.

Veggie festival groente

VEGGIE Festival wil laten zien dat eten met groente in de hoofdrol bijzonder lekker kan zijn - niet alleen voor vegetariers, veganisten maar juist ook voor  vleesliefhebbers en flexitariërs. Plantaardig eten, positieve impact.

Tijdens het festival zijn er verschillende VEGGIE-experiences te beleven; foodtrucks van over de hele wereld, maar ook inspirerende groentechefs en enkele interessante groenteprimeurs. Zoals de veelbesproken vegan steak van Vivera: de eerste plantaardige biefstuk ter wereld. Later deze maand in de supermarkt te vinden, maar de geïnteresseerde kan er op VEGGIE Festival al van proeven. 

Er wordt veel aandacht besteed aan de waarde van meer plantaardig eten, de voordelen voor mens en milieu en de manier waarop je dit het beste kunt aanpakken. Hiervoor is Isabel Boerman (de Hippe Vegetariër, Nationale Week zonder Vlees) ingeschakeld. Je kunt je ook laten inspireren op speeddate bij het nieuwe Amsterdamse restaurant Yerba, waar je in 30 minuten drie heerlijke plantaardige gangen voorgeschoteld krijgt. Op sommige plekken kun je zelf je vega-hapje leren bereiden - baba ghanoush bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Drie dagen lang wordt je plantaardige ontdekkingsreis begeleidt door livemuziek van Amsterdam Waves en Dukes of Tokyo. Koop je dagtickets via de website van VEGGIE Festival voor €9,90. Het festival vindt plaats in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Lisovskaya / iStock

Tags

vegan, vegetarisch, festival, amsterdam