Nieuws

Vegetarische Restaurantweek 2019 van 11 t/m 17 maart

De Vegetarische Restaurantweek zal dit jaar plaatsvinden van 11 t/m 17 maart 2019. Chefs van de deelnemende restaurants willen gasten laten proeven hoe goed de groentekeuken kan smaken. Deze week is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees.

Vegetarische Restaurantweek

Tijdens de Week Zonder Vlees proberen deelnemers een week vleesvrij te leven. Het doel van deze week is dat Nederlanders in het vervolg minstens één dag per week geen vlees te eten. Ook moet deze week mensen laten inzien hoe makkelijk en lekker een vegetarisch gerecht kan zijn. De Vegetarische Restaurantweek vindt plaats tijdens de Week Zonder Vlees, om zo mensen niet alleen thuis vleesvrij te laten eten, maar ook in lunchrooms, cafés en restaurants.

Wedstrijd

Restaurants die deelnemen aan de Vegetarische Restaurantweek maken kans op een van de volgende titels: Populairste Vegetarische Gerecht en Beste Vegetarische Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek. Het populairste vegetarische gerecht wordt gekozen via Instagram. Het gerecht met de meeste likes zal aan het einde van de week deze titel in ontvangst nemen. Het beste vegetarische restaurant zal gekozen worden op basis van beoordelingen van de bezoekers tijdens deze week.

Deelnemers

Bij Het Prentenkabinet, dat ook te vinden is in Lekker500 2019, eet je tijdens deze week een heerlijk vegetarisch driegangenmenu of een luxe lunch. Alle deelnemende restaurant vind je hier. Via deze link is het ook mogelijk om je als deelnemend restaurant in te schrijven.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Ella Grit
Beeld: Vegetarische Restaurantweek

Tags

Vegetarische Restaurantweek, vega