Nieuws

Vier nieuwe Nederlandse chefs in lijst The Best Chef Awards

Op The Best Chef Awards 2019 staan vier nieuwe Nederlandse chefs. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het evenement op 23 en 24 september dat dit jaar plaats vindt in Barcelona.

The Best Chef Awards 2019

De nieuwe Nederlandse chefs die op de lijst staan zijn: Jimmy Ophorst (Pru, Phuket), François Geurds (FG Restaurant, Rotterdam), Arnout van der Kolk (C., Amsterdam) en Dennis Huwaë (Daalder, Amsterdam).

Na Warschau en Milaan is het dit jaar de beurt aan Barcelona om als gaststad voor The Best Chef Awards op te treden. Maandag 23 september trekt de organisatie naar de Spaanse stad voor een tweedaags event met als sluitstuk de uitreiking van The Best Chef Awards 2019.

Nieuwe awards

In het selectieproces voor de award zijn er dit jaar een paar dingen veranderd. Zo staan er in tegenstelling tot voorgaande jaren niet langer 300 chefs op de long list, maar wordt een afgeslankte Top-100 gepresenteerd. Daarnaast komt de organisatie met twee nieuwe categorieën. De ‘Legend’-award is een onderscheiding voor de beste chef die een zeer grote impact heeft gehad op de hedendaagse gastronomie. De ‘New Entry’-award gaat naar de hoogst gerangschikte chef uit de selectie nieuwe kandidaten. 

Lekker500

Restaurant C, Daalder en FG Restaurant staan in de Lekker500 editie 2019, met laatstgenoemde op nummer 8 in de Top 100. Wil je de recensies lezen? Lekker500 is te bestellen via deze link.

Redactie Lekker