Nieuws

Vier restaurants uit Lekker sluiten vanwege kredietcrisis

Deze maand hebben vier Lekker-restaurants bekend gemaakt hun deuren te moeten sluiten. Het gaat om Het Koetshuis Schutte

Vier restaurants uit Lekker sluiten vanwege kredietcrisis

Deze maand hebben vier Lekker-restaurants bekend gemaakt hun deuren te moeten sluiten. Het gaat om Het Koetshuis Schuttersveld in Enschede (plaats 39 in de nationale Top-100), l’Orage in Delft,  Charlotte in Abcoude en De Beukenhorst in Winterswijk. Oorzaak van de sluiting is bij alle vier de restaurants de kredietcrisis.

Het Koetshuis Schuttersveld houdt per 1 maart op te bestaan. Chef en eigenaar Fred Böhnke (foto) geeft aan dat de teruggang van zijn restaurant begon toen een aantal grote bedrijven uit Enschede vertrok. Ook het rookverbod heeft volgens Böhnke bijgedragen aan een sterk verminderde omzet.

Het dit jaar in Lekker nieuw opgenomen Charlotte in Abcoude geeft aan ‘de financiele crisis niet te kunnen bolwerken.’ Het restaurant is sinds het nieuwe jaar gesloten.

Ook L’Orage in Delft van voormalig lady chef of the year Jannie Munk zal haar deuren niet meer openen. 

Eerder deze maand maakte restaurant De Beukenhorst in Winterswijk bekend het hoofd niet langer boven water te kunnen houden. Volgens pandeigenaar en voormalig gastvrouw Désirée Bulten is ook hier de reden voor sluiting economisch. De eeuwenoude koffiebranderij werd een paar jaar geleden overgenomen door gastvrouw Sanne te Brake. Zij zette de Frans kokende chef Chiel Dohmen achter de kachel. Voor de overnamen door Ter Brake runde Bulten het restaurant en bestierde Toine Smulders de keuken. De Beukenhorst stond jarenlang in de Top-100 van Lekker.

Redactie Lekker