Nieuws

Vijf toprestaurants slaan de handen ineen voor zieke Bodhi 

Vijf toprestaurants komen op 24 april samen, met acteur Mike Weerts, in actie om geld op te halen voor de zieke 4-jarige Bodhi uit Geldrop. 

Samen eten voor Bodhi

De Treeswijkhoeve uit Waalre, Zarzo en Mei Wah uit Eindhoven, Da Vinci uit Maasbracht en De Librije uit Zwolle bundelen hun krachten om samen op 24 april een eenmalig 7-sterrenthuismenu met signatuurgerechten uit te brengen. En dat niet alleen, want het belooft een spectaculair livestream-evenement te worden dat wordt gepresenteerd door acteur en tevens initiatiefnemer van de crowdfundingsactie Mike Weerts. Hij zet deze actie op om de ouders van Bodhi te helpen zodat het huis kan worden verbouwd en rolstoelvriendelijk kan worden gemaakt, nadat Bodhi vanaf zijn middel verlamd raakte door een hersentumor. 

“Toen Bodhi twee jaar oud was kreeg hij een hersentumor in zijn ruggenmerg die operatief niet volledig verwijderd kon worden. Na een operatie, revalidatie en negen maanden chemotherapie bleek de tumor toch door te groeien en de zenuwen te verdrukken. Hierdoor raakte Bodhi verlamd vanaf zijn middel. Hij kon niet meer lopen, staan of plassen. Met zijn dwarslaesie gaat deze kleine maar ook sterke kanjer nu de strijd verder aan vanuit zijn rolstoel,” aldus Mike Weerts. 

Er zijn vele aanpassingen nodig om het huis en de tuin van het gezin rolstoelvriendelijk te maken. Zo moet er op de begane grond een slaap- en een badkamer komen, en zullen de drempels en vloeren aangepast moeten worden. Weerts: “Verder moet de tuin en de voor- en achterdeur rolstoeltoegankelijk gemaakt worden. En het gezin zal er met een rolstoelbus op uit moeten gaan. Al met al een enorme kostenpost waar ouders Liesa en Maikel Broeren van wakker liggen. Om het gezin een fijne en veilige thuissituatie te bieden en om Bodhi zelfstandig mobiel te kunnen laten zijn ben ik een crowdfundingsactie begonnen. We hebben al een mooi bedrag opgehaald, maar er is een extra zetje nodig om het streefbedrag van € 83.000, - te halen. Ik ben de betrokken restaurants heel dankbaar dat ze hieraan willen meewerken.”

Weerts benaderde als groot culinair liefhebber en streekgenoot chef en eigenaar Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. Dick Middelweerd laat weten: “Mike en ik kennen elkaar al een tijdje en na het horen van het verhaal van Bodhi heb ik gelijk gezegd dat ik wilde helpen. Ik hou van kinderen en met twee gezonde kinderen realiseer ik me hoe gezegend mijn vrouw Anne-Laura en ik zijn en besef je ook dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. Toen ik mijn vriendenclub benaderde reageerde iedereen positief en hadden we al snel bedacht met welke gerechten we het menu zouden samenstellen. Margo Reuten van Da Vinci maakt haar carpaccio Pietjesveld en Adrian Zaro en Sunny Devens van Zarzo zorgen voor een creatief vegagerecht met koolrabi, mais en passievrucht. Taks Yuen van Mei Wah maakt gamba’s in Mei Wah-stijl en zelf kook ik een gerecht met lam, witte asperge, artisjok en salsa verde. Jonnie Boer en Nelson Tanate van De Librije zorgen voor een hunebeddendessert met wilde bramen, advocaat en sleedoorn. We verheugen ons op 24 april en gaan er een superleuke avond van maken!”

Door de ‘Samen eten voor Bodhi’-menubox te bestellen help je Bodhi en zijn familie. De uniek samengestelde box, bestaande uit 5 gangen, bestel je voor €70,- per persoon en is via deze link te bestellen.  

Redactie Lekker