Nieuws

Vijfde editie Goût de France

Voor het vijfde jaar op rij organiseert de Franse ministerie van Buitenlandse zaken het evenement Goût de/Good France. De Franse ambassade nodigt 21 maart ook alle Nederlandse restaurants uit om deel te nemen aan de viering van de Franse gastronomie.

Franse kaasplank

Elk jaar houdt Gout de / Good France een ander thema aan, deze keer is dat duurzame ontwikkeling. Hierdoor zal dit jaar de nadruk worden gelegd op verantwoorde gastronomie en de inzet van chef-koks voor het behoud van de planeet. Daarnaast staat er ook weer een Franse toeristische bestemming in de spotlights, namelijk de Provence. De Provence wordt voor 2019 gezien als de gastronomische bestemming bij uitstek, en om die reden zal er tijdens het evenement extra aandacht worden besteed aan de regio.

Het menu, dat iedere chef zelf mag afstemmen op zijn of haar eigen markt en producten, moet de Franse gastronomie in al haar diversiteit naar voren brengen. De enige richtlijn die voor iedereen geldt, is de klassieke opbouw van vier gangen: voorgerecht, hoofdgerecht, een selectie van kazen en tot slot het dessert. Dit alles voorafgegaan door een aperitief en vergezeld met Franse wijnen en champagnes.

Vier op 21 maart de Franse gastronomie met Gout de / Good France. 

Internationaal evenement

Het internationale evenement dat in 2015 voor het eerst plaatsvond is ontstaan nadat de ‘Franse gastronomische maaltijd’ op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO is geplaatst. In 2018 hebben in totaal 3500 restaurants meegedaan, het dubbele van het aantal in 2015. In totaal ging het om bijna 300.000 mensen in 152 landen verspreid over vijf continenten. 

Restaurants uit de hele wereld kunnen zich nu inschrijven via de website. Deelnemers moeten zich verplicht inschrijven vóór 15 februari 2019, zodat ze kunnen worden toegevoegd aan de deelnemerslijst. Drie dagen later zal deze tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Luc de Groot
Beeld: Good France, iStock

Tags

vijfde, gout, de, france