Nieuws

Vive la Vie, Amused Food & Wine en Sillyfox in de prijzen bij JRE

De JRE-Awards van restaurantverening JRE-Jeunes Restaurateurs zijn op maandag 14 november uitgereikt tijdens het Eindejaarsdiner. Vive la Vie in Groningen, Amused Food & Wine in Hardenberg en Sillyfox vin Veghel vielen in de prijzen. 

Corine Vink en Jeroen Sportel

Chef-kok Jeroen Sportel van restaurant Vive la Vie in Groningen is op maandag 14 november 2022 tijdens het Eindejaarsdiner bij restaurant Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023. Vinologe Corine Vink van restaurant Amused Food & Wine in Hardenberg ontving de titel Gastvrouw van het Jaar 2023. Ook de titel Restaurant van het Jaar 2023 werd uitgereikt. Dit jaar aan restaurant Sillyfox in Veghel van chef-kok Joppe Sprinkhuizen. 

Met de Awards 2023 wil de restaurantvereniging uitzonderlijk jong talent en opvallend ondernemerschap belonen. En het bijzondere aan deze onderscheiding is dat ze door de leden van JRE-Nederland zelf zijn gekozen. 

Over JRE-Nederland 

JRE is een internationale restaurantvereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 370 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen, tezamen goed voor 180 Michelinsterren. JRE is een kwaliteitskeurmerk en laat zowel nationaal als internationaal van zich horen. 

JRE-chefs combineren top-kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie. Hun gepassioneerde kookkunst in combinatie met perfect gastheerschap en een sfeervolle ambiance biedt gasten de ongelooflijke JRE-ervaring. 

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in erelidmaatschap ‘Membre d’Honneur’. 

Bij JRE, draait alles om delen, stimuleren en inspireren. Chefs tonen een enorme solidariteit door hun kennis en expertise te delen met collega’s. Als gast in een van onze restaurants ervaart u zonder twijfel de tomeloze ambitie en passie van onze chefs. 

Redactie Lekker