Nieuws

Voedsel als kunst in het Gorcums Museum

Vanaf het najaar staat het Gorcums Museum in het teken van eten. Van 20 oktober tot 10 maart is in het museum de expositie De Smaak Te Pakken te zien.

voedsel als kunst

Voedsel is door de eeuwen heen een bron van inspiratie geweest voor kunstenaars en ‘De smaak te pakken, voedsel in & als kunst’ omvat kunstwerken uit verleden en heden waarin voedsel een centrale rol speelt. Je vindt er werken uit de Gouden Eeuw, met gedetailleerde en uitgebreide weergaves van eten, en de cultuur die rondom eten bestaat. Maar ook werk van hedendaagse kunstenaars, die volgen in de voetsporen van de oude meesters, of juist unieke kunststukken hebben gecreëerd waarin voedsel juist wordt gebruikt als medium. Zo bestaat het werk van Martine Poot hoofdzakelijk uit suikerspin, en verwerkt Angelique van der Valk in haar stukken biologische afbreekbare materialen zoals groenteafval. 

Onderdeel van de expositie is een foodlab, waarin het Gorcums Museum een smaakvol activiteitenprogramma ontwikkelt. Zo wordt er een cursus Food Art georganiseerd, alsmede lezingen en workshops rondom allerlei aspecten van voedsel, voedselindustrie en eetgewoonten in verschillende culturen. 

Toegang tot het museum kost €4,50 en is op woensdag zelfs gratis! Meer informatie vind je op www.gorcumsmuseum.nl.

Redactie Lekker