Nieuws

Waldorf Astoria Amsterdam verwelkomt koninklijk gezelschap

Om het eenjarige bestaan van het Waldorf Astoria Amsterdam te vieren, kreeg het hotel “Koninklijk bezoek”. Drie bijenkon

Waldorf Astoria Amsterdam verwelkomt koninklijk gezelschap

Om het eenjarige bestaan van het Waldorf Astoria Amsterdam te vieren, kreeg het hotel “Koninklijk bezoek”. Drie bijenkoninginnen arriveerden op 1 mei bij het Waldorf Astoria Amsterdam. Bij koninklijk bezoek hoort natuurlijk een koninklijke auto, dus de drie koninginnen werden met een Rolls Royce naar het hotel gebracht, onder begeleiding van general manager Roberto Payer, imker Dirk Dekker en drie heuse lakeien in livrei.

Op het groene dak van het hotel wachtten duizenden nijvere werksters op hun koninginnen. De bijen kunnen tientallen kilo’s honing produceren en kunnen deze zomer uitgroeien tot een totale omvang van 150.000 tot 180.000 bijen. Enkele jaren geleden begon Waldorf Astoria New York met het houden van bijen. Nu begint ook Waldorf Astoria Amsterdam met honingproductie op eigen dak. De bijenkasten zijn van Stichting Beelease. Door de bijenkasten te plaatsen wil Waldorf Astoria Amsterdam de voedselketen in de stadnatuur verbeteren. En net als moederbedrijf Hilton Worldwide, wil Waldorf Astoria het gebruik van eigen natuurlijke voedselbronnen stimuleren.

 

Redactie Lekker