Nieuws

Achtste editie Nederlands bierfestival

Van 16 tot 26 mei kunnen bierliefhebbers kennismaken met het verrassende aanbod aan Nederlands bier en deelnemen aan bieractiviteiten als proeverijen en bierdiners. Dit alles tijdens de achtste editie van de Week van het Nederlandse Bier.

Bierfestival

‘De Week’ wordt van 16 tot 18 mei feestelijk geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Op het festival presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 verschillende bieren en wordt het Beste Bier van Nederland 2019 bekendgemaakt. Bierexperts kunnen hun kennis testen tijdens de Pubquiz WeekNLBier op dinsdag 21 mei. De week sluit af met de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei. Gedurende drie dagen kun je bij ruim 100 brouwerijen alle geheimen van het bierbrouwen ontdekken.

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Week van het Bier
De Week van het Nederlandse Bier start op 16 mei. 

Zelf een activiteit organiseren?

Cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen tijdens de Week van het Nederlandse Bier iedere dag voor diverse bier gerelateerde activiteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en -proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen en -rondvaarten. Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren in deze week kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via de website

Het volledige programma:

·        16 mei t/m 26 mei: Tientallen bieractiviteiten door het hele land

·        16 mei: officiële opening van de Week van het Nederlands bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2019

·        16 mei t/m 18 mei: Nederlands Bierproeffestival Den Haag

·        21 mei: Pubquiz WeekNLBier

·        24 mei t/m 26 mei: Nederlandse Brouwerijdagen

Voor een overzicht van de activiteiten en kaartverkoop, klik hier!

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Luc de Groot
Beeld: iStock, Week NL Bier

Tags

festival, bier, nederland

Gerelateerde artikelen