Nieuws

8e editie Week van het Nederlandse Bier

In de Week van het Nederlandse Bier van 16 tot en met 26 mei vinden in het hele land bieractiviteiten plaats met als doel bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

bierfestival

Cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen in de Week van het Nederlandse Bier voor bijzondere activiteiten. Van bierproeverijen en -diners tot quizzen, workshops en bierwandelingen. De Week is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier.

De opening vindt plaats tijdens het Bierproeffestival in Den Haag op 16, 17 en 18 mei. Tickets voor dit evenement kun je via deze link bestellen. Bij het Bierproeffestival presenteren 45 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren. Ook kun je een masterclass volgen waarin je meer leert over diverse bierstijlen.

En verder

Op dinsdag 21 mei zal een grote Bier Pubquiz georganiseerd worden bij diverse cafés in het hele land. Horecazaken en ondernemers die een pubquiz willen aanbieden kunnen zich eenvoudig aanmelden via deze link en een pubquiz kopen met diverse vragenrondes en antwoordformulieren (bestellen kan tot 16 mei). Op 24, 25 en 26 mei kunnen bierliefhebbers het geheim van de brouwer ontdekken tijdens het open huis bij brouwerijen door het hele land. Benieuwd welke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden? Je vindt hier een overzicht.

Een bieractiviteit aanmelden voor de Week van het Nederlandse Bier? Dat kan via deze link.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Femke Tolsma
Beeld: iStock

Tags

bierfestival, Nederlans bier, bier, Week van het Nederlandse Bier, bieractiviteiten, bierfeest