Nieuws

Wereldmuseum Rotterdam sluit restaurant

Het restaurant van Wereldmuseum Rotterdam moet op 31 maart haar deuren sluiten. Dat heeft het museum besloten.De directe

Wereldmuseum Rotterdam sluit restaurant

Het restaurant van Wereldmuseum Rotterdam moet op 31 maart haar deuren sluiten. Dat heeft het museum besloten.

De directeur van het het museum, Jan Willem Sieburgh wil de museale functie voorop stellen. Ook spelen economische factoren een rol bij de sluiting. Het team van het restaurant reageert vol verbazing en ongeloof. Volgens directeur Sieburgh is het sluiten van het restaurant een verlies voor de stad Rotterdam, maar het restaurant past niet meer binnen de toekomstplannen van het museum.

Het wereldmuseum wil een samenwerking aangaan met het Nationaal Museum van Wereldculturen met wie ze een gezamenlijk meerjarenbeleidsplan en een herziene meerjarenbegroting hebben gemaakt. Met dit plan voldoet het Rotterdamse museum aan de wens van het college van B&W en de gemeenteraad, die € 5 miljoen per jaar ter beschikking hebben gesteld aan het Wereldmuseum, op voorwaarde dat voor 1 juni 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend zou zijn tussen het Wereldmuseum en het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Beeld: Wereldmuseum

Redactie Lekker