Nieuws

Wijn van eigen bodem

“Het was verbazing troef als we vertelden dat we bezig waren met een boek over Nederlandse wijn. Na deze vraag volgde me

Wijn van eigen bodem

“Het was verbazing troef als we vertelden dat we bezig waren met een boek over Nederlandse wijn. Na deze vraag volgde meestal een tweede: “En, is het wat, die Nederlandse wijn?”

Wijn komt alleen maar uit landen zoals Frankrijk en Italië? Welnee! Zelfs in ons eigen land kunnen we er wat van. En om dat voor eens en altijd te bewijzen schreven Mariëlla Beukers en Irene de Vette het boek “Wijn van eigen bodem”. Het duo laat je de lekkerste wijnen uit Nederland ontdekken en geven daarbij praktische informatie. Want waar kan je wijn uit eigen land kopen? Welke restaurants in de buurt werken met lokale wijnboeren? En wat moet je doen als je zelf wijn wilt gaan maken? Duik met "Wijn van eigen bodem" de geschiedenis in en proef de sfeer van de wijngaarden in ons land. Elk hoofdstuk bevat bovendien een recept voor een Hollands gerecht dat goed bij “onze” wijnen past. Hollandse glorie in het glas!

Prijs: €24,95

ISBN: 9789462500723

Uitgeverij: Forte Uitgevers

Redactie Lekker