Nieuws

Geslaagde Meesterproef voor Wilco Berends

Wilco Berends, chef-kok en eigenaar van restaurant De Nederlanden* in Vreeland, is op 15 februari geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok.

Wilco Berends SVH Meesterkok

De commissie over de geslaagde proef: "De Nederlanden is een Meesterlijke plek aan de Vecht waar Wilco met zijn team de klassieke keuken echt goed weet uit te voeren. De verschillende bereidingen van langoustines en oesters zijn meesterlijk te noemen. Het team is een hecht team dat je het warme gevoel geeft dat je thuiskomt,” aldus de commissie.

Berends over zijn nieuwe titel: "Het behalen van deze titel is een mooie mijlpaal, de manier om ons mooie vak verder uit te dragen en door te geven aan de nieuwe generatie. Ik ben enorm blij met het behalen van deze titel."

Restaurant De Nederlanden staat in Lekker500 editie 2018 in de Top-100 op positie 51 met een lovende recensie: “Op niveau tafelen in een statig en stijlvol ingericht pand aan de Vecht, in de stemmige restaurantzaal of op het sfeervolle terras. Het kan bij Wilco en Caroline Berends die erin geslaagd zijn in vijf jaar tijd de ambiance en de keuken, alsmede de gastvrijheid naar hun hand te zetten.”

Wilco Berends SVH Meesterkok
Restaurant De Nederlanden in Vreeland

Berends is de 146ste SVH Meesterkok. In totaal zijn er zes verschillende Meestertitels: SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester. In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. 

Redactie Lekker