Nieuws

Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer  

Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, is op 27 november geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer. Hij is hiermee de 42ste SVH Meestergastheer in Nederland.

Noble

Klomp werd geïnaugureerd door Roland Peijnenburg van restaurant de Zwaan* In Etten-Leur. Peijnenburg werd door Klomp uitgekozen, omdat hij hem veel geleerd heeft over gastvrijheid toen ze jarenlang samenwerkten bij de Zwaan. Peijnenburg vond het een eer om het Meesterlint bij Klomp om te hangen: “Gastheerschap zit in de details, in de gast centraal stellen en in een fantastische beleving creëren. Maar ook in het creëren van rust en vakmanschap binnen het team waarin je werkt. Zaken die Willem-Jan tot in de puntjes beheerst en wat hem terecht Meesterlijk maakt.”

Meestersommeliersmes

De inauguratie werd geopend door Hanneke West. Zij vertelde allereerst waarom Klomp de SVH Meestertitel ontvangt:  “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf. Iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”. Bij de inauguratie ontving Willem-Jan ook het officiele SVH Meestersommeliersmes. Elke SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker ontvangt een gepersonaliseerd sommeliersmes dat bij gebruik moet laten denken aan de opdracht van SVH: het inspireren van de nieuwe generatie en het doorgeven van dit mooie vak.  

SVH meester
SVH Meestergastheer Leon IJpelaar, Saïd Maher, Hanneke Westland, Willem-Jan Klomp, SVH Meesterkok en Patron Cuisinier Edwin Kats en Roland Peijnenburg.

Meesterproef

Op 4 oktober legde Willem-Jan Klomp zijn Meesterproef af. De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer Saïd Maher, SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Tijdens de proef toonde Klomp veel veelzijdigheid volgens de jury: “In elk onderdeel van de dag kwam het vakmanschap en de professionaliteit op het gebied van gastheerschap, maar zeker ook op het gebied van wijn, naar voren. Willem-Jan is een boegbeeld waar we als SVH Meesters enorm trots op zijn!"

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Ella Grit
Beeld: SVH

Tags

Willem-jan klomp, svh meestergastheer, noble