Nieuws

Harold Hamersma en Ronald Giphart ontvangen WIM-award

Van 8 tot 10 januari vond de Wine Professional plaats in de RAI in Amsterdam, tijdens de Horecava. Alles gerelateerd aan wijn kwam hier aan bod - waaronder verantwoorde alcoholconsumptie.

Hamersma en Giphart Wim-award

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, Peter van Houtert, mocht in dat kader de WIM-award uitreiken aan Harold Hamersma en Ronald Giphart. Met hun programma Wit, rosé en rood trip op 24 Kitchen besteden zij aandacht aan de wijncultuur en het genieten van wijn, maar ook geven ze matigingstips. Daarom mogen zij zich nu ‘vriend van Wim’ noemen. Wim staat voor ‘Wine in Moderation’, een internationaal initiatief dat als platform informatie geeft om verantwoorde wijnconsumptie bij de consument verder te stimuleren.

Inmiddels is wereldwijd bekend dat het nuttigen van alcoholische dranken niet zonder risico is, ens dit geldt ook voor wijn. Zoals teveel suiker of vet slecht is voor je gezondheid kan overmatige alcoholconsumptie het beste vermeden worden. Omdat wijn drinken ook positieve kanten kent, is het van belang dat wijndrinkers weten wat verantwoorde wijnconsumptie precies inhoudt. En daarom is Wim in het leven geroepen.

Wine in Moderation is een internationaal initiatief dat per land lokaal wordt ondersteund. Door aansluiting bij Wine in Moderation kan Nederland profiteren van de internationale kennis op het gebied van verantwoorde wijnconsumptie. In Nederland is de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) initiator van het internationale Wine in Moderation-initiatief. De KVNW heeft verantwoorde wijnconsumptie altijd gesteund en was één van de oprichters van STIVA en de reclamecode voor alcoholische dranken. 

Foto: Wine in Moderation

Redactie Lekker

Tags

hamersma, Harold hamersma, giphart, ronald giphart, 24 kitchen, wim award, award, wine in moderation, verantwoorde alcoholconsumptie