Nieuws

Zeekraal: de nieuwste smaak van Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute, de zoutziederij van Christian Clerx in Bruinisse, lanceert vandaag een nieuwe smaak: Zeeuwsche Zoute Zeekraal. En dat niet alleen, ook delen zij een speciaal samengesteld recept van chef-kok Kees Visser van Cristó in Zierikzee.

Zeeuwsche Zoute Zeekraal

De nieuw gelanceerde smaak van Zeeuwsche Zoute, Zeekraal, is een combinatie tussen puur zeezout en zeekraal. Het is de tweede variant waarbij puur zout is gecombineerd met een ander ingrediënt, in dit geval is dat zeekraal dat is geteeld door het Zeeuwse bedrijf Zeeuws Zilt. De plant groeit op het overgangsgebied tussen zee en land, ook wel ‘schorren’ genoemd. Hierdoor neemt de plant actief zout op uit het water en krijgt het een heerlijke, ziltige smaak. Zeeuws Zilt heeft de schorren nagebootst en teelt zeekraal met zout water afkomstig uit het Veerse Meer. 

Het belooft een unieke en zilte combinatie te zijn die heerlijk smaakt bij eiergerechten, kabeljauw, mosterdsoep en steak tartaar. En.. bij dit gerecht. Chef-kok Kees Visser van Cristó in Zierikzee heeft namelijk ter gelegenheid van de lancering speciaal een recept samengesteld. Door de gerookte paling, aardpeer en zachte crème, komt de zilte smaak goed naar voren en perfect tot zijn recht. Je vindt het recept hier

Ben je benieuwd geworden naar deze nieuwe smaak? Zeeuwsche Zoute Zeekraal is verkrijgbaar via de webshop voor €9,95. 

Redactie Lekker