Nieuws

Zilveren Ui 2014 voor Executive chef Sidney Schutte

Zijn vakmanschap en durf leverden Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria de Zilveren Ui 2014 op. De prijs is

Zilveren Ui 2014 voor Executive chef Sidney Schutte

Zijn vakmanschap en durf leverden Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria de Zilveren Ui 2014 op. De prijs is in het leven geroepen om het gebruik van tafelzuren in culinaire gerechten te stimuleren. Oos Kesbeke, directeur van het bekende tafelzurenbedrijf Kesbeke, overhandigde de prijs aan Sidney. Oos Kesbeke prees Sidney voor zijn durf en vakmanschap. Sidney Schutte ging al aan de slag in De Librije, stak zijn handen uit de mouwen bij Amber,

Oos Kesbeke prees Sidney Schutte voor zijn vakmanschap en durf: "In 2006 heb jij met de titel SVH Meesterkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de keuken behaald. Je hebt zowel in De Librije als in Amber, by Richard Ekkebus in Hong Kong en het afgelopen jaar in Librije’s Zusje Amsterdam, laten zien dat je een internationale topkok bent. Om op dat niveau te functioneren moet je niet alleen geweldig kunnen koken, maar ook nieuwe wegen inslaan en risico's nemen. Ik ben enorm trots dat ik jou als zesde topkok de Zilveren Ui mag aanbieden. Het is een culinaire onderscheiding die past bij een innoverende chef zoals jij”.

Redactie Lekker