Nieuws

Zo steun jij de horeca

Dat de uitbraak van de COVID-19 (Corona) pandemie grote invloed heeft op culinair Nederland is inmiddels bekend. Toch zijn er nog mogelijkheden om de horeca bij te staan in deze tijd. Lees hier hoe jij culinair Nederland kunt steunen.

Steun de horeca

Wegens de ingevoerde maatregelen om het Coronavirus onder controle te houden zullen horecagelegenheden minimaal tot en met 6 april gesloten blijven. Toch weet culinair Nederland hier goed mee om te gaan, met de vele initiatieven die restaurants inzetten. 

Producten 

Toen het bericht over de sluiting van de horeca naar buiten werd gebracht kwamen veel restaurants meteen in actie. In de horeca is er sprake van veel voorraden beperkt houdbare producten. Hierdoor besloten restaurants hun producten zinvol te verkopen via onder andere social media om verspilling tegen te gaan. Daarnaast worden er op dit moment veel initiatieven genomen om ook producenten en leveranciers een hart onder de riem te steken. Doordat de horeca gesloten is, hebben zij geen afnemers meer van hun producten. 

Tip: check de website van Support Your Locals als je in de buurt van Amsterdam woont om jouw steentje bij te dragen. Een ander initiatief vind je via www.etenover.nl, waar leveranciers hun onverkochte voorraden aanbieden aan consumenten. 

Restaurants 

Naast de verkoop van producten hebben restaurants zich aangemeld bij bezorgservices of zelf een systeem bedacht om hun gerechten bij de mensen thuis af te leveren. Zo zijn er restaurants die websites hebben laten maken met bestelmogelijkheden, maar kunnen de bestellingen over het algemeen ook telefonisch worden doorgegeven. De meeste menu’s zijn aangepast zodat het hoge niveau vanuit de restaurants ook thuis te proeven is. 

Vouchers

Een andere manier om de horeca te steunen is door het kopen van vouchers, die later inwisselbaar zijn. Restaurants bieden deze nu aan zodat ze ook op dit moment een inkomen hebben. Zo zijn er zelfs restaurants die de waarde hebben aangepast waarbij je dus nu een voucher kunt kopen die straks een hogere waarde heeft in vorm van een meer gangenmenu. Check dus waar jij graag nog een keertje wilt eten en bestel nu alvast de vouchers. 

Door gebruik te maken van deze services steun je de horeca niet alleen nu, maar ook in de toekomst, aangezien jouw favoriete restaurant hierdoor straks weer open kan. Informeer dan ook bij restaurants voor mogelijkheden tot bestellen en bezorgen.

Lees hier ook hoe je kunt doneren aan restaurants.

Openingsbeeld: PeopleImages/ iStock

Redactie Lekker