Nieuws

Minder zout en meer smaak tijdens Nierstichting Restaurant Driedaagse

Tijdens de derde landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse laat de stichting samen met Nederlandse chefs zien hoe smaakvol, lekker en puur van smaak het eten van minder zout kan zijn.

Zout

Afgelopen jaar deden er 120 restaurants mee aan de Restaurant Driedaagse en de derde editie belooft nog groter te worden. Fijnproevers kunnen bij deelnemende restaurants terecht voor een tasting menu met pure smaken en aandacht voor minder zout. Ontdek hoe de chefs creatief omgaan met andere smaakmakers, zoals specerijen en kruiden, en dat koken met minder zout ontzettend lekker kan zijn. Met steun van partners als Euro-Toques, JRE, KHN, Koppert Cress, Resengo, Scelta Mushrooms, Tromp & Rueb en Vitam belooft de Restaurant Driedaagse weer een echte beleving te worden! 

Is bewuster omgaan met zout echt nodig? De cijfers liegen er niet om. 85 procent van de Nederlanders krijgt elke dag te veel zout binnen en op jaarbasis eten we maar liefst een kilo te veel zout per persoon. Ruim 1,7 miljoen mensen in ons land hebben chronische nierschade. Als mensen zich aan de norm van maximaal 6 gram zout per dag zouden houden, zou dat naar schatting maar liefst 150.000 gevallen van chronische nierschade voorkomen over een periode van 10 jaar. Voldoende redenen dus om stil te staan bij je zoutconsumptie! Daarnaast bewijst de Nierstichting met deze Restaurant Driedaagse dat minder zout, en koken met mooie ingrediënten en pure smaken, kan resulteren in meer smaak. 

In 2020 vindt de Nierstichting Restaurant Driedaagse plaats in de week van 23-29 maart. De stichting verwacht dit jaar zeker een verdubbeling van het aantal deelnemende restaurants. Wil jij verzekerd zijn van een plekje? En ervaren hoe lekker en smaakvol zoutarm eten is? Kijk dan voor meer informatie op restaurantdriedaagse.nl en reserveer!

De restaurants in Lekker500 die in 2020 meedoen aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse zijn te herkennen aan het icoontje van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. 

Benieuwd naar de feiten & fabels over zout? Lees het hier!

Redactie Lekker