Nieuws

Lekker koken met minder zout tijdens de Zoutchallenge

De Nierstichting zet zich in voor koken met minder zout. Naast de Nierstichting Restaurant Driedaagse start op 10 maart de Zoutchallenge: in twee weken minder je je zoutgebruik met tips, tricks en heerlijke recepten!

Zoutchallenge Nierstichting

De Zoutchallenge vindt plaats van 10 tot 24 maart. In twee weken helpt de Nierstichting je te minderen met het gebruik van zout. En dit is erg belangrijk, want zo'n 85% van de Nederlanders krijg teveel zout binnen. Om je op weg te helpen kun je via de website gratis een boekje downloaden met zoutbewuste dagmenu’s en tips en tricks om het eten van zout te verminderen. Zo lees je bijvoorbeeld alles over welke producten je het beste kunt vermijden als je wilt minderen met zout. En, zo laat de organisatie weten: als je eenmaal weet hoe lekker eten met minder zout is, wil je nooit meer anders!

De Zoutchallenge is onderdeel van de campagne ‘De ongezouten waarheid’. De Nierstichting wil heel Nederland bewust maken van de nadelige effecten van het eten van teveel zout. Want: dit kan je nieren onherstelbaar beschadigen.

Pure smaken

Van 6 tot 8 maart vond ook de Nierstichting Restaurant Driedaagse plaats. Tijdens de succesvolle eerste editie van dit event serveerden toprestaurants speciale menu’s waarin ze de focus legden op pure smaken en minder zout. Bijna 100 restaurants waren aangesloten bij deze actie. Ook zij zien het belang van koken met minder zout. Zo ook SVH Meester Wilco Berends van restaurant De Nederlanden. Hij geeft in onderstaande filmpje een tip om thuis te koken met minder zout.

Partners

Naast de restaurants die optreden als ambassadeur om de boodschap ‘minder zout met pure smaken’ uit te dragen, wordt de ‘De ongezouten waarheid’ ook ondersteund door drie belangrijke partners. Te weten: Voedingscentrum, Actify en VITAM.

Alles over 'De ongezouten waarheid'

Meer lezen over de campagne van de Nierstichting? Hier lees je alle artikelen die Lekker over het evenement heeft geschreven.

Redactie Lekker