Nieuws

Zwarte Brigade, dé verbindende factor tussen horeca en werkzoekenden

Zwarte Brigade, het platform voor vacatures in de betere horecabedrijven, vormt een verbindende factor tussen restaurateur en werkzoekenden. Lekker sprak oprichter Caroline Nadine Wip over de horeca en behoefte aan vacatures in het ‘nieuwe tijdperk’.

Cees Helder en Caroline Nadine Wip

“Zwarte Brigade is het platform waar je op één plek de mooiste uitdagingen in de horeca kan vinden gericht op bediening, de zwarte brigade. Vacatures voor sommelier, maître of restaurantmanager in restaurants met een vermelding in gidsen zoals Lekker500, de Michelingids en Gault & Millau. Als je een goed niveau hebt in de horeca is het ook prettig om gelijk goede vacatures, die voldoen aan jouw wensen, te zien. Kandidaten reageren direct bij het restaurant of hotel zelf, Zwarte Brigade werkt puur als tussenpersoon. Dit werd al vrij snel een groot succes.” 

“Voor de coronacrisis was het aanbod van vacatures groot en was er weinig personeel. Juist nu wordt het een omgekeerde wereld. Het zal zo zijn dat mensen, door het tekort, echt opzoek moeten naar de mooiste vacatures. Zo zijn er al vacatures van vaste klanten vervallen of worden vacatures on hold gezet. Opvallend is dat vacatures voor hogere functies als sommelier of restaurants nu vaker voorkomen. De focus van restauranteigenaren zal door de coronacrisis anders komen te liggen, daarom moet de voorkant goed begeleid worden. Dat kunnen we overlaten aan de zwarte brigade.”

“De beleving tijdens een restaurantbezoek wordt voor een groot deel vanuit de zwarte brigade gevormd, Cees Helder (zie foto samen met Caroline) onderstreept dit ook. De uitdaging wordt straks hoe dit op 1,5 meter afstand kan worden gerealiseerd. Om dit uitvoerbaar te kunnen maken, komt juist de expertise van een goede zwarte brigade weer naar boven. Dat is een uitdaging, maar ik weet dat de zwarte brigade van Nederland dat aankan.”

“Horeca heeft een enorme impact op de positiviteit van mensen, de sfeer en het straatbeeld. De verantwoordelijkheid wordt heel serieus opgepakt, daarnaast zijn het mensen die het vak met passie en liefde uitvoeren, dat merk je nu heel goed in deze tijd.”

Redactie Lekker