Aubergine met couscous en geitenkaas

Tijd
50 min.
Voor
2 pers.
Kenmerken
Aubergine
Couscous
Geitenkaas
Love My Salad
Foodiefeest.nl
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 150 g couscous
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 25 g amandelen
  • 12 cherrytomaten
  • 8 g verse peterselie
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
De aubergine is een veelzijdig product, rijk aan vitaminen, maar wordt onderschat. Love My Salad deelt daarom heerlijke recepten met aubergines. Deze keer aubergine met couscous en geitenkaas, van foodiefeest.nl!

Onlangs schreven we over de paarse eyecatchers, aubergines. Ze zijn enorm veelzijdig, bevatten weinig calorieën en gaan goed met kruiden, verse groenten en andere smaakmakers. Meer feiten en leuke weetjes over de aubergines, vind je hier

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd in de binnenkant met een scherp mes schuine inkepingen. Herhaal de inkepingen de andere kant op, zodat je een ruitjespatroon krijgt. Meng de sesamolie, olijfolie en gemalen komijn. Pers de teen knoflook en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Leg de auberginehelften op een vel bakpapier of aluminiumfolie en schep de marinade voorzichtig over de aubergines. Zorg dat de marinade goed in de inkepingen komt. Rooster de aubergines 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C. Leg, met nog 15 minuten te gaan, de cherrytomaatjes erbij.

3

Maak ondertussen de couscous. Breng 200 ml water met de waterkoker aan de kook. Giet het water in een hittebestendige schaal en roer het kippenbouillonpoeder erdoor. Voeg de couscous toe en dek de schaal af met een bord. Laat het zo 5 minuten staan zodat de couscous het vocht kan opnemen.

4

Roer hierna met de vork de couscous los. Hak de peterselie fijn en roer door de couscous. Schep de couscous op de borden. Leg de aubergine erop. Verdeel de geroosterde cherrytomaten, (fijngehakte) amandelen en de geitenkaas erover. De geitenkaas kun je met je handen in kleine stukjes breken. Serveer direct.