Baghala ghatogh

Voor
4 pers.
Kenmerken
Baghala ghatogh
Pardiz
Ingrediënten
  • 3 preien, in dunne ringen roomboter en olijfolie, om in te bakken
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 g spinazie
  • 1 kg gedopte tuinbonen, vers of uit de vriezer, harde velletjes verwijderd
  • 1⁄2 bos dille, grofgesneden
  • 1⁄2 bos bladpeterselie, grofgesneden
  • 1⁄4 bos koriander, grofgesneden
  • 8 eieren
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • sumak, als garnering
Dit recept van tuinbonen met eieren komt uit het boek Pardiz van Manuela Darling Gansser.

Manuela Darling Gansser : ‘Ik houd van de combinatie van de zoete prei en tuinbonen. De sumak geeft er een scherp tintje aan die goed past bij het zware van de eieren.’

Bereiding
1

Fruit de preiringen 10 minuten zachtjes in wat boter en olijfolie tot ze glazig en zoet worden. 

2

Voeg de komijn, kurkuma, spinazie en tuinbonen toe en bak 2-3 minuten mee. 

3

Roer de grofgesneden kruiden erdoor. 

4

Breek de eieren boven het tuinbonenmengsel, bestrooi met zout en peper en bak heel zachtjes, tot de eiwitten stollen (ik leg het deksel op de pan zodat het sneller gaat). 

5

Bestrooi met wat sumak en dien op. 

Kook verder