Briljante Bhaji Burger

Tijd
40 min.
Voor
4 pers.
Kenmerken
Briljante Bhaji Burger
Jamie Oliver
Vega
Ingredi├źnten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote bos verse koriander (60 gram)
  • 75 gram paneer (Indiase kaas)
  • 200 gram flespompoen
  • 4cm verse gemberwortel
  • 100 gram bloem
  • 1 limoen
  • 2tl rogan josh currypasta
  • olijfolie
  • 75 gram yoghurt
  • 1 kopje little gem sla
  • 4 zachte hamburgerbroodjes
  • 2 ongebakken pappadums
  • mangochutney
Laat je verrassen door de Briljante Bhaji Burger uit het nieuwe kookboek Veg! van Jamie Oliver.

Het nieuwe kookboek Veg! van Jamie Oliver staat vol met gerechten waar toevallig geen vlees in zit. Uit het boek delen we het recept voor de Briljante Bhaji Burger met korianderyoghurt, mangochutney en krokant pappadumstrooisel.

Bereiding
1

Pel de ui en knoflook en snijd ze fliterdun. Verwijder de zaadjes en snijd de groene pepers in dunne ringetjes. Hak de koriandersteeltjes fijn en houd de blaadjes apart. Doe alles in een kom. Rasp de paneer en flespompoen (verwijder zo nodig de zaadjes) er met een grove rasp bij, en de geschilde gember met een fijne rasp. Strooi er de bloem en een snufje zeezout en zwarte peper over, en knijp de limoen erboven uit. Voeg de currypasta en 50 ml water toe en meng alles.

2

Doe 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-laag vuur. Verdeel het groentemengsel in 4 gelijke porties, leg ze in de pan en druk ze een beetje plat zodat de ronde schijfjes ongeveer dezelfde diameter hebben als de broodjes (hoe ruiger hoe beter- de rafelrandjes maken ze extra krokant). Bak ze in totaal 16 minuten, of tot ze rondom goudbruin en gaar zijn, en keer ze elke paar minuten om. Maal het grootste deel van de korianderblaadjes intussen in een vijzel tot een pasta, roer de yoghurt erdoor en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Snijd de sla in filterdunte reepjes, snijd de broodjes open (warm ze als je wilt eerst op), en leg de papadums 30 seconden in de magnetron.

3

Verdeel de korianderyoghurt over de snijkanten van de broodjes, breek de pappadums in kleine stukjes en strooi ze erop. Leg de krokante bhaji burgers op de broodjes, maak ze af met een lepeltje mangochutney, een paar korianderblaadjes en de sla, leg de kapjes erop en druk ze zachtjes aan.

4

Serveer de burgers met een koel biertje en, als je van pittig houdt, wat extra pepertjes.

5

Voor variaties met dit recept kun je met verschillende soorten currypasta experimenteren.

Kook verder