Cake-e Yazdi

Voor
24 pers.
Kenmerken
Cake-e Yazdi
Pardiz
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 250 g fijne suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 2 eetlepels goed rozenwater
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 240 g Griekse yoghurt
  • 340 g roomboter, gesmolten
  • 250 g tarwebloem
  • 55 g amandelreepjes, geroosterd
  • 1-2 eetlepels pistachereepjes
  • rozenblaadjes, als garnering
Ga op culinaire reis door Perzië met deze Yazdi cupcakes uit het kookboek Pardiz.

Auteur Manuela Darling-Gansser: ‘In de woestijnstad Yazd vind je veel cupcakes. Er zijn veel verschillende variëteiten: met saffraan, rozenblaadjes, pistache of amandelen. Dit is een basisrecept waarmee je zelf kunt variëren.’ 

Bereiding
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

2

Bekleed twee minimuffinbakvormen met papieren cups. 

3

Klop de eieren en suiker licht en luchtig. Voeg de kardemom, het rozenwater, bakpoeder, zout en de yoghurt toe en vermeng goed. Klop er dan om de beurt de gesmolten boter en bloem door. Vouw de amandelen erdoor. 

4

Schenk 1-2 eetlepels van het beslag in elke papieren cup. Bak 20 minuten tot ze goudkleurig zijn. Laat even afkoelen in de bakvorm, haal ze eruit en laat dan verder afkoelen. 

5

Bestrooi met pistache en rozenblaadjes en dien op.